Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Lemondott dr. Kovács Zsolt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 11.

Lemondott testületi elnöki és tagsági tisztségéről dr. Kovács Zsolt. A Fejér megye 1. országgyűlési egyéni választókerület választási bizottságának elnöke az őt megválasztó Fejér Megyei Közgyűlés elnökéhez, dr. Balogh Ibolya asszonyhoz címzett nyilatkozatában közéleti szerepvállalásával indokolta e döntést.

 
Közel 150 millió forintnyi adomány gyűlt össze az 1749-es segélyvonalon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 11.

ImageAz adományozók rendkívüli segítő szándéka, valamint a hazai telekommunikációs iparág példaértékű összefogásával közel 150 millió forint gyűlt össze az árvízkárosultak javára 1749-es segélyvonalon, amelyet a Vodafone, a T-Mobile, a Telenor, a T-Home, az Invitel és a UPC működtet minden díjtól mentesen. Az adományok teljes összege a Magyar Vöröskereszt segítségével jut el az érintettekhez.

Tovább...
 
Gyakorlatorientáltabb szakképzést Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. augusztus 11.

Image"A kormány a foglalkoztatáspolitika szerves részeként fogja fejleszteni a szakképzést, amelyet úgy kíván megreformálni, hogy azt a gyakorlatorientáltság felé mozdítja el, és rövidíti." - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára Budapesten, a sajtótájékoztatón. Az államtitkár a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK-val) tartott közös sajtótájékoztatón hangsúlyozta: csak a munkanélküliek és inaktívak táborában közel 900.000 ember van, akinek semmilyen szakképzettsége sincs, pedig így reménytelen a belépésük a munkaerőpiacra.

Tovább...
 
Mesefalak a kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. augusztus 10.

ImageA "Fessen mosolyt az arcokra!" program keretében a Szent György kórház gyermek várói, laborjai, vizsgálói falára festettek színes mesefigurákat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei... - A program tíz éve indult néhány édesanya kezdeményezésére, és azóta is nagy sikerrel működik országszerte. A Vanish márka több éve dolgozik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, az együttműködés a "Foltmentes adomány" országos ruhagyűjtési programmal kezdődött 2008-ban, idén a gyermekek környezetének szebbé tétele a cél.

Tovább...
 
Bagolyvártól a fotólesig Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 10.

ImageBővíti szolgáltatásait a hortobágyi Madárpark - A négy évszakos, folyamatos működést, a látogatók kényelmét és a gyógyító munkát is segítik azok a fejlesztések, amelyek eredményeként augusztus végére megújul a hortobágyi Magárpark.

Tovább...
 
Veterán repülők és ejtőernyősök ünnepi megemlékezése Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Szűcs Gábor   
2010. augusztus 09.

ImageJelentős hagyományt tudhat magáénak Székesfehérváron a katonai repülés és ejtőernyőzés. Így nem véletlen, hogy több mint egy évtizede évről-évre hűséges segítők őrzik, ápolják a katonai múlt nemes emlékét a megyeszékhelyen. Ebben az évben 19. alkalommal rendezték meg a 62. Ejtőernyős Zászlóalj előtti tiszteletadási ünnepséget az egykori Sóstói reptér közelében felállított emlékműnél.

Tovább...
 
"Egészségtelenségünk" okai Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 09.

ImageRossz étkezési szokások, egészségtelen étrend, hátrányos anyagi helyzet, stressz és túlhajszolt életmód – elsősorban ezeket a tényezőket teszi felelőssé a felnőtt magyar társadalom az ország igen rossz egészségi állapotáért - derül ki a Szinapszis Kft legújabb kutatásából, melyet a WEBBeteg.hu egészségportál megbízásából készített. A 25 év alattiak döntően az egyéni felelősséget emelték ki, míg az idősebbek többségében különböző nem befolyásolható tényezőket említettek.

Tovább...
 
Csaknem 900 000 forintnyi árvízsegély Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. augusztus 09.

ImageA megyei önkormányzat és több más szervezet közös segélygyűjtő akcióinak lezárásáról és eredményéről adtak tájékoztatást a Megyeházán... - A Fejér Megyei Közgyűlés elnökén, dr. Balogh Ibolyán kívül eljött a Címerterembe a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Székesfehérvári Klubjának elnöke, Szalai Gábor nyugállományú őrnagy, a Fejér-megyei Nyugdíjasok Közhasznú Érdekvédelmi Szervezetének vezetője, Kucziné Faddi Éva, az "Életet az Éveknek" Fejér Megyei és Székesfehérvári Egyesülete első embere, Rubina Sándor, az Alba Volán Zrt. képviseletében Kereki Lajos, főmunkatárs, továbbá Tolcsvay Béla.

Tovább...
 
Schmitt Pál köztársasági elnök ünnepi beszéde Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz/MTI   
2010. augusztus 09.

ImageSchmitt Pál köztársasági elnök ünnepélyes keretek között lépett hivatalba. Az alábbiakban közöljük ünnepi beszédének szó szerinti leiratát. "Minden nemzet időnként újra kell szülessen ahhoz, hogy megmaradjon, mint nemzet. Ez az újjászületés, a mélypontból való kiemelkedés elméletileg nagyon egyszerű. Mindegyikünknek külön-külön emelkednünk kell ahhoz, hogy abból nemzeti emelkedés legyen. Meg kell értsük, hogy külön-külön semmik vagyunk, aprócska porszemek, akiket elfúj a történelem szele. Csak együtt lehetünk valamik."

Tovább...
 
Együttműködnek az Adonyi Kistérség fideszes polgármester-jelöltjei Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 08.

ImageIváncsán, a Tanuszodában tartott sajtótájékoztatót az Adonyi Kistérség fidesz színekben induló hat polgármester-jelöltje. Somogyi Balázs a választókerület elnöke, Perkáta polgármestere köszöntötte a sajtó képviselőit és bemutatta a polgármester-jelölteket. Kirinovics Péter – Adony, Rédli László – Iváncsa, Jobb Gyula – Kulcs, Csombók Pál – Pusztaszabolcs, Kolonics Attila – Szabadegyháza jelöltje.

Tovább...
 
31 ország hallgatói a KJF és a Balassi Intézet Nyári Egyetemén Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 08.

ImageHetedik alkalommal rendezi meg a Kodolányi János Főiskola és a Balassi Intézet a Hungarológiai Nyári egyetemet 2010. július 19. és augusztus 13. között. Magyarország turisztikai szempontból két legismertebb pontján, Budapesten és Székesfehérváron, négy héten keresztül tanulnak a jelentkezők magyart mint idegen nyelvet és országismeretet, előadásokon, kulturális és országjáró programokon.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1641 1642 1643 1644 1645 1646 1647 1648 1649 1650 Következő > Utolsó >>

Eredmények 18096 - 18106 / 20485